Chanel-Vrouwen

 

Marilyn Monroe

Suzy Parker

Ali MacGraw

Jean Shrimpton

Catherine Deneuve

's Werelds beroemdste parfum heeft nooit moeite gehad "knappe koppen" over te halen reclame te maken. Zonder onkostenvergoeding verklaarde Marilyn Monroe dat zich tussen haar lichaam en lakens alleen Chanel No. 5 bevond. In 1957 schakelde Chanel haar favoriete model Suzy Parker in voor de Amerikaanse campagne voor dit parfum. Tot Suzy's opvolgers behoorden Ali MacGraw (1965, vijf jaar voordat ze in Love Story zou spelen), Jean Shrimpton (1970), Cheryl - Charlie's Angels - Tiggs (1975) en Catherine Deneuve (1976).

 

Bij de lancering van Coco (1984) - een hommage aan Coco Chanel - werd Inès de la Fressange door Karl Lagerfeld als dé reïncarnatie van de hedendaagse Coco Chanel gelanceerd. Haar roem was echter van korte duur. Ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van de Franse revolutie liet ze zich fotograferen als Marianne, hét symbool van burgerlijkheid. Dag Inès!

 

Inès de la Fresange

Inès de la Fresange

Inès de la Fressange

Inès werd vervangen door Vanessa Paradis die Coco dan weer als een gekooid vogeltje, dan weer als een verleidelijke fontein aanprijsde. Iets klopte er niet aan Vanessa. Was het haar pruilerige gezichtje? Speelde ze misschien iets té opvallend het kindvrouwtje? Feit is dat haar contract niet werd verlengd. Bonjour Vanessa!

 

Vanessa Paradis

Vanessa Paradis

Vanessa Paradis

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, moet de voormalige James Bond-actrice Carole Bouquet hebben gedacht. Voordat ze de schaar in het haar liet zetten, vroeg het gezicht van No.5 eerst haar opdrachtgever om toestemming. Die kreeg ze en het resultaat is opmerkelijk; met haar coupe garçonne komt Carole dicht in de buurt van de look die mademoiselle Chanel zo populair maakte in de jaren '20

 

Carole Bouquet

 

Carole Bouquet

 

Carole Bouquet

 

 

Estella Warren

Manon von Gerkan

Shalom Harlow

 
 

Hieronder zie je nieuwst reclameposters van Chanel No5.

Model: Estella Warren

Fotograaf: Jean Paul Goude

 

 

 

 
 

 
 

 

 Deze pagina is voor het laatst bewerkt op16 Juli 2006